Hero billede

Et liv uden briller

Hero billede

Hvilken linsetype skal du vælge?

Kontaktlinser kan være en jungle. Der findes mange forskellige slags – endagslinser, 14-dags linser, månedslinser. Hos os forsøger vi at gøre det helt enkelt, og der er én… nej ok… to ting vi går mere op i end noget andet: Din sundhed og linsernes kvalitet. Og de to ting hænger ret godt sammen.

Vi kan lave stort set alle tænkelige linser. Har du behov for bygningsfejlskorrektion, eller endda lidt ekstra styrke til at læse med, kan vi oftest også løse dette. Altså som du kender det fra progressive brilleglas, kan vi i dag også tilbyde progressive kontaktlinser.

Hero billede

Drop abonnementet

Vi tvinger dig ikke ind i noget abonnement. Tværtimod så anbefaler vi lige så ofte, at du bare køber kontaktlinserne, på den måde du har behov for.

Et fast abonnement passer fantastisk godt for nogen og mindre godt til andre. Du får frit valg hos os – således ender du ikke med et overskud af kontaktlinser, som du så pludselig ikke kan bruge, fordi linserne enten bliver for gamle eller ikke længere passer til din styrke; styrken kan nemlig godt ændre sig — oftere end du tror.

Hero billede

Linsekontrol

Som kontaktlinsebruger anbefaler vi, at du får en linsekontrol en gang om året. Vi tjekker dine øjnes sundhed, og at styrkerne i kontaktlinserne stadig passer dit synsbehov. Husk at have dine kontaktlinser på ved ankomst.

Hero billede

Håndtering af kontaktlinser

De to vigtigste ting når det kommer til dine kontaktlinser er: Rene hænder og sund fornuft.
Husk at vaske dine hænder hver gang du skal tage linser af, på, eller lige rette den. På den måde reducerer du risikoen for øjenbetændelse markant.

”Sund fornuft”-delen handler om, at når en linse er ubehagelig, så skal du tage den ud. Hvis det er en linse du lige har sat i, som ikke er behagelig, så prøv at flyt lidt på den og mærk, om det blev bedre. Hvis ikke, så tag linsen ud og skyl den i den væske du lige har taget linsen fra. Derefter kontrollerer du en gang til, at linsen er ren og ubeskadiget, og ej på vrangen, og sætter den derefter i igen. Hvis linsen stadig er ubehagelig, så smid den ud og tag en ny.

Hvis linserne begynder at føles tørre, så er det på tide at få dem ud. At gå for længe med tørre linser, kan på sigt skade dine øjne. Alternativt kan du supplere med nogle kunstige øjendråber for at fugte linsen igen. Vi anbefaler Systaine Ultra. Sterilt saltvand kan også bruges, men virker ikke lige så godt. Brug ikke vand fra hanen!
Med mindre andet er blevet fortalt, så er dine linser ikke egnet til at sove med. Hvis du falder i søvn med dem, vil du opleve at de er meget tørre når du vågner. Vent et par minutter med at tage dem ud, og brug ventetiden til at vaske hænder. Så når linserne at genvinde lidt fugt, og er nemmere at tage ud. Det minimerer risikoen for at du får lavet en rift på øjet.

Breaker billede

Skal du bruge en opfrisker på hvordan du tager linserne af og på, så er her nogle gode videoer