Bestil synsprøve
Tidsbestilling

Moscot

American sweetheart

En klassiker siden 1915

Året er 1899.

Hyman Mushcot er netop draget fra Hviderusland til USA. På turen har man på det historiske immigrationskontor, på Ellis Island, forkortet Hymans efternavn til Moscot, da man mente at navnet i sin originale form var for langt.

Med en fortid i optik-faget, erhverver han sig en trækvogn og begynder at vandre op og ned ad Orchard Street, hvor han oplever stor succes med at sælge billige, præfabrikerede briller, til de mange immigranter der valfarter til New York sidst i 1800-tallet.

I 1915 er skaren af loyale kunder vokset så meget, at Hyman nu kan droppe trækvognen og åbne verdens første MOSCOT-butik i nummer 94 på Rivington Street på Lower East Side, Manhattan.

I 1935 har virksomheden overlevet det store børskrak, hvor mange andre virksomheder går konkurs. Driften er nu overtaget af Solomon Moscot, og den unge Solomon vælger at flytte butikken til 118 Orchard Street. Dette er den selvsamme gade, hvorpå hans far 35 år tidligere solgte briller fra sin trækvogn.
På denne adresse vil butikken og brandet have til huse i over 8 årtier.

Driften af butikken er sidenhen gået i arv fra generation til generation, i takt med en voksende global efterspørgsel på de fantastiske MOSCOT-stel.
I dag drives Moscot-virksomheden af 4. og 5. generation – Harvey og Zack Moscot.

 

Læs mere om MOSCOT her

Synsprøve

Professionel synsprøve

Book en tid